Talpas szerencsés volt, de gazdát keres. Továbbra is. Kereshet.

Volt egyszer egy pékség, amit két kutyának kellett őriznie, egy magyar vizslának és egy nagy testű keveréknek. Ez utóbbi történetünk főhőse: Talpas. Ahogy az lenni szokott, a telep megszűnt, az őrkutyákat nyugdíjazták, egész pontosan likvidálták volna, ha nincs egy állatszerető alkalmazott, aki minden követ megmozgatott, hogy a két kutya biztonságos elhelyezését megteremtse. Szerencséje volt, mert a magyar vizslát fajtamentő részlegünk bevállalta, s mivel bajban állatot nem hagyunk hátra, így társa, aki történetünk főhőse, mint már említettem, Talpas is vele tartott és "alapos" kutya lett.

Talpas olyan kövér volt, hogy lépni is alig tudott. Nem, nem túlzok. Kihízta a saját lehetőségeit, ha nem kerül hozzánk, nem sok lett volna neki hátra. A vérvizsgálat amellett, hogy az elhízás minden jelét magán hordozta, beleértve a tragikus májértékeket is, egy parazita fertőzésre is felhívta a figyelmet, amit többszöri kontrollal beazonosítottunk és kezeltünk. Talpas az elmúlt időszak alatt tíz kg-nyi többlettől megszabadult, de még legalább ugyanennyi (inkább több) van rajta, amit le kellene dolgoznia. A súlyveszteség és a rendszeres mozgás viszont a korábban kövér-depressziós-apatikus Talpasunkból egy lendületes, játékos kutyát hozott elő, most már élvezi azt, ha valakivel róhatja az utat, fut az emberrel, s könyörög a figyelemért.

Talpas nyolc év körüli, így nincs a legszerencsésebb korban, de ha úgy vesszük: a legjobb korban van, hiszen már nem rombol, tud értékelni minden apró figyelmességet, hiszen megtapasztalta, milyen az élet negatív oldala. Ivartalanításra sajnos már nem kerülhet sor, mert azt nem biztos, hogy túlélné, de Talpas nem egy domináns darab:minden kutyával jól kijön, de mindene az ember. Soha senkit nem bántana, nincs az a körülmény, amiben ő agresszíven reagálna. Talpas egy álomkutya. Aki kezd visszaférni a saját életébe, de vajon belefér-e egy gazdiéba is?

Talpasnak nagyon melege van a kennelben, egy árnyas kertes házzal rendelkező gazdát vagy ideiglenes befogadót keresünk számára. Kérünk mindenkit, segítsen megtalálni számára is a tökéletes otthont!

(info@futrinkautca.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://futrinka-alap.blog.hu/api/trackback/id/tr162924325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása