Ulla néni műtétje

Címkék: ulla

2010.09.17. 13:49

Ulla nénit az ajkai állatvédőktől vettük át, hozzájuk a helyi gyepmesteri telepről, altatás elől került. A lehetőségeikhez mérten mindent megadtak az idős kutyahölgynek, de sajnos ott és általában vidéken a lehetőségeket egészen más mértékegységgel mérik, mint a fővárosban. Ulla néninek a kora miatt gyakorlatilag nem volt esélye gazdára találni, így viszont tartósan ott ragadt a "vahuros" lányoknál, ezzel csökkentve azon helyek számát, ahová a gyepmesteri telepre bekerült, altatásra váró kutyákat menteni lehet.

Amikor az Egyesület által Tárnokon bérelt kennelsoron szabadult fel hely az alaptevékenységhez tartozó kutyák számára, két ajkai kutya mellett döntöttünk. Ulla néni mellett egy másik korosodó, ráadásul színe miatt sem a legkeresettebb ebek kategóriájába tartozó kutya mellett döntöttünk, így jöhetett el 2010 júliusának végén Ulla és Floki, az álompár. A fuvarjukért köszönettel tartozunk mokaficeknek!

Egyelőre - mint ahogy számítottunk is rá - mind a ketten a Futrinka Egyesület gondozásában vannak, nem tolakodnak a gazdijelöltek a két kutyáért, de hisszük, hogy valahol rájuk is vár egy szerető család. Mindent megteszünk azért, hogy addig a megfelelő ellátásban, gondoskodásban legyen részük.

De vissza Ulla nénihez. Ő a kora miatt eleve rizikócsoportba tartozik, így az ivartalanítási és daganat eltávolítási műtétjét körültekintéssel terveztük. A műtétet teljes körű vizsgálat előzte meg, a véreredmények alapján további vizsgálatok is szükségessé válnak - pld. a microfilaria teszt eredménye pozitív lett, amely jelenthet bőr-, illetve szívférgességet is, ezért további teszteket kértünk, hogy ez egyértelműen kiderüljön.

A tegnapi napon Ulla néni átesett az ivartalanításon és az egyik oldali emlősorból eltávolították a tejlécet és a daganatokat, valamint egy megduzzant nyirokcsomót is kioperáltak. A daganatok szövettani eredményét még várjuk. Ulla néni sajnos ezzel még nincs túl mindenen, mert a másik oldali emlők műtétjére is sort kell a későbbiekben keríteni. Ezek a beavatkozások nagyon megviselik az idős szervezetet, a tárnoki kennel pedig nem vidítja fel őt. Kérünk mindenkit, ha esetleg van egy száraz és meleg garázsa, nyári konyhája, netán szobája, amit átmenetileg, ideiglenes befogadóként megosztaná Ulla nénivel, jelentkezzen az info@futrinkautca.hu e-mail címen. Nagyon nagy szüksége lenne most lelki támogatásra is ennek a sokat megélt kutyahölgynek.

A műtét és a kapcsolódó vizsgálatok költségeihez pedig minden kis összeget hálásan fogadunk, akár egy csokoládé vagy energiaital ára is jól jön. Kérünk mindenkit, aki csak azért nem gondolt eddig támogatásra, mert "úgyis csak keveset tudna adni", tegye meg - az a kevés nekünk tényleg sokat, sokszor életeket jelenthet.

A hozzájárulásokat a Futrinka Egyesület K&H Banknál vezetett 10404089-49575251-57561000 számláján keresztül fogadjuk, a megjegyzés rovatba kérjük, hogy tüntessék fel: ULLA.

Köszönjük előre is!

A bejegyzés trackback címe:

https://futrinka-alap.blog.hu/api/trackback/id/tr922303126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása