Az Alap Tevékenységi Csoport esélytelen kutyáknak igyekszik segíteni, így tényleg mindenféle védencünk van, bárki megtalálhatja az ízlésének legmegfelelőbb társat. Mostanában viszont azzal kell szembesülnünk, hogy az esélytelenek közül a kicsit is vonzóbbakra sincs érdemben érdeklődés.

Itt van például Marnie, aki a tökéletes kutya szinonímája. Barátságos, nyitott, kiegyensúlyozott, skót juhász ősökkel is rendelkező, de nagyobb termetű kan kutya. Oltott, chipezett, ivartalanított - tehát örökbeadhatóság szempontjából kész, mégsem kell senkinek. Hogy milyen kincsről maradnak így le a gazdijelöltek? Egy olyanról, aki különleges nem csak megjelenésében, hanem minden rezdülésében. Nem elég, hogy tényleg megbízható kutya, apportos, könnyen és lelkesedéssel tanul, még kenneltiszta is, s erre minden nehezítés ellenére is nagyon odafigyel. Ráadásul mindössze egy másfél év körüli, melyből lassan egy évet állatvédők gondozásában kell eltöltenie. Előbb az ajkai gyepmesteri telepen, majd a menhely részen, most pedig nálunk. Ő az, aki ugyan nem fázik fogvacogtatva, de mégsem boldog a kennelben, hiszen nagyon vágyik már egy igazi, szerető családba. Kertes házba, bejárással szeretnénk őt örökbeadni.

Vagy van egy másik szépségünk, Vanilia, aki még egy éves sincs. Közepes-nagy termetű, vékony testfelépítésű, tetszetős külsejű keverék kan. Mindenkivel barátságos, bár új helyzetekben kicsit félénk, de ez talán érthető: baba kora óta állatvédők gondozásában nevelkedik. Ő is megjárt egy gyepmesteri telepet, majd egy vidéki menhelyet, s most nálunk vár... Akkor lenne a legboldogabb, ha egy kertes házzal rendelkező család, aki azért szeretné a házba is beengedni a kutyát, fogadná őt örökbe. Oltott, chipezett, ivartalanított.

Talán Vaniliával tarthatna szeretett társa, akivel sok hetet húztak le együtt vidéken, mielőtt hozzánk kerülhettek volna, Masni. Ma ő is átesett az ivartalanítási beavatkozáson, oltott, chipezett és ő sincs több  három évesnél. Neki már rosszabb élményei lehetnek, mert a póráztól tart, de mindent meg akar tanulni, amit az igazán jó emberektől lehet. Nyitott, barátságos és rendkívül kedves. Szintén kertes házban, bejárással lenne a legelégedettebb, de tudja, hogy ő Marnieval és Vaniliával ellentétben nem különösebben vonzó külsejű, német juhász keverékként amolyan tucatkutya.

S van nekünk egy babánk is, Bajuszka Pittanka, vagy röviden Bajszi, aki még öt hónapos sincs, de már tudja, hogy mi az: nem enni és fázni egy sintér karmai között, majd megnyugvást találni egy állatmenhelyen, s végül ideiglenes befogadóhoz költözni, ahol mindig meleg van és nem kell a nehezen megszerzett kalóriákat a saját testhőmérsékletének megtartására fordítania. Még nem tökéletesen szobatiszta, de törekszik rá, szeret sétálni, kiegyensúlyozott, barátságos, gyönyörű szemű szuka kutyácska, aki az oltási program befejezésének és egy későbbi ivartalanítás kötelezettségével keres olyan gazdát, aki tudja, hogy mit jelent egy kölyök kutya nevelése, s esetleg szeretne a későbbiekben iskolába is járni vele, vagy egyéb kutyás sportokat űzne. Bajszi biztosan rendelkezik magyar vizsla ősökkel, de hogy mi van még benne? Nos, ezt senki nem tudja.

Egész évben kicsit lapos volt az érdeklődés a nem fajtához rendelt, egyéb kutyáink iránt, tudjuk, hogy nem a karácsonyi időszak az, amikor az emberek kutyában gondolkodnak, legalábbis nem ilyenben, mint ők, illetve a többiek, akiket most nem soroltam fel. De hátha valamelyikük mégis most találja meg a szerencséjét, amit ők csak gazdának hívnak. Nem is vágynának másra ajándékul, ebben biztos vagyok.

Ideiglenes befogadókat is keresünk, akik gazdára találásukig gondoznák egy-egy védencünket. Minden olyan információ, amelyet a kenneltartás nem tesz lehetővé számunkra megismerni, elősegítheti a gazdára találást. Volt réges régen egy jellegtelen, közepes, fotózhatatlan keverék kutyánk, Lolly. Képtelenség volt hirdetni, mert tényleg megfoghatatlan volt, hogy mi ő. Ideiglenes befogadóhoz került, ahol kiderült, hogy Lolly 100%-ig gyerekbarát. Ez volt a kulcs, ami miatt egy nagypapának rá esett a választása. Lolly azóta is boldogan él a nagyszülők és a néha hozzájuk látogató unokák szeretetével körülvéve. Néha ennyi is elég a sikerhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://futrinka-alap.blog.hu/api/trackback/id/tr392505706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása