A Futrinka Egyesület alap tevékenységi csoportja azokat menti, akiknek mi vagyunk a lehetőség, sokszor csak az egyetlen lehetőség. Nem rettenünk vissza költséges beavatkozásoktól, hosszan tartó rehabilitációs időktől, adott esetben végtelen gondozási kötelezettségtől sem. Ez az a tevékenységi csoportunk, ahol nem mondható, hogy pörögnek az események, nem állnak tömegek sorba egy-egy kutyára, de mégis van ebben az egészben valami különleges, valami leírhatatlan.

Orik ideiglenes befogadóhoz költözött - köszönhetően annak, hogy a blogbejegyezést sokan és sokaknak továbbküldték. Nem győzünk elég hálásak lenni ezért, el sem hinnétek, hinnék, hogy mekkora erő van már abban, ha az információ áramlik. Soha nem tudhatjuk, hogy kinél ér célba és milyen hatása lehet. Oriknak ez az életet jelentette, a szó tényleges, valós értelmében, hiszen kennelben ő feladta volna, mint ahogy fel is adta már az Illatos úton. De a családjában boldog, egyre jobban kinyílik és szépen szedi össze magát. Köszönet a befogadóinak, mert nélküle ez a kutya már nem élne.

Szeretnék bemutatni néhány új védencet, néhány olyan kutyát, akiknek szintén szeretnénk valami jobbat, valami mást, mint amit a kenneles elhelyezésnél nyújtani tudunk.

Az ajkai menhelyről vettük át Inezt, a német juhász keverék szukát egy csúnya, lelógó daganattal. Elég sok időt töltött a vidéki telepen, de ott sajnos nem volt lehetőség arra, hogy megoperáltassák. Mi, a kivizsgálását követően megtettük, de sajnos nem is volt elég egyetlen beavatkozás... Az ivartalanítással egybekötött műtétnél az egyik oldali teljes emlősor eltávolítására volt szükség, szintén daganatok miatt és amint ez a műtéti heg meggyógyul, a másik oldalit is ki kell operálni. Inez hasán ugyan hatalmas műtéti heg húzódik, de még így is igyekszik mindenkinek a kedvében járni. Nála kedvesebb, bújósabb, ragaszkodóbb, türelmesebb kutyánk nem mostanában volt, megérdemelne egy szerető családot, ahol lábadozhat, ahol több figyelmet kaphat, mint a kennelsoron.

Lőrinc bácsit már régebbről ismerheti mindenki, de azt talán kevesen tudták, hogy ő nem a mi védencünk volt. Mostanáig. Közel egy éve az ózdi gyepmesteri telepről mentette őt egy magánszemély. Ott elaltatták volna, így megkapta az élet lehetőségét, de Lőrinc bácsinak ennél most már többre volt szüksége, így gondozásunkba vettük őt. Egyből kórházi elhelyezés is lett a dologból, mert rendkívüli mértékben le volt soványodva, a vérképe sem sok jót sejtetett, s fény derült a székletürítési problémák hátterére is: gátsérve van. Mostanra talán megerősödött annyira, hogy a műtéti beavatkozás is megtörténhessen, de kérünk mindenkit, hogy drukkoljon a kisöregnek. Valahol, valamikor el kell kezdődnie számára is a családi, boldog és békés öregkornak. Talán mondanom sem kell, hogy számára is keressük a tökéletes otthont, a végleges vagy átmeneti családot.

Akik pedig nem hisznek az ivartalanítás szükségességében, ajánlanám figyelmébe Bettát és egyetlen gyermekét, Laant, akik jövő héten teszik át a székhelyüket csepeli kóborlásukból hozzánk. Bettát az Illatos útról hozták ki, házőrzőnek, de erre tökéletesen alkalmatlan, mivel mindenkivel extrém kedves. Cserébe viszont megtanulta használni a kerítés adta lehetőségeket, így gyakorlatilag az utcán él. Ennek meg is lett az eredménye, nem először: kölykei lettek, akiket az embertől távol nevelgetett, de csak egy maradt életben.

Ő Laan. Kb. 4 hónapos, de ember még nem nagyon érintette. Számára extrém fontos lenne egy elkötelezett befogadó családot találni, ahol türelemmel és szeretettel igyekeznének pótolni mindazt, ami kimaradt eddigi kis életéből. Laannak még meglesz az esélye, hogy ne legyen ő a második Vilink, de ehhez is, mint sok más dologhoz is, segítségre lenne szükségünk. Ha bárki be tudná fogadni Laant (vagy természetesen bármelyik védencünket) az info@futrinkautca.hu e-mail címen jelentkezhet.

S ne felejtsük el: Skuló még mindig vár, vár, vár, vár... Tényleg ő az, akinek nem írtak meg szerető otthont élete utolsó éveire? 

A bejegyzés trackback címe:

https://futrinka-alap.blog.hu/api/trackback/id/tr922676468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása