Dobó Kocka az ajkai gyepmesteri telepről került a gondozásunkba október elején. Egy nem legálisan készült fotón pillantottuk meg, ahogy apatikusan kuporgott, fel sem nézve az őt fotózóra. Tudtuk, hogy számára ott nem terem babér, életének vége könnyen a kennelben érhet véget. Így történt, hogy Dobó Kocka ismeretlen paraméterekkel felkerült a várólistánk első helyére és jött.

Az ajkai telepen egy sovány, girhes, sem nem drótos, sem nem simaszőrű, se nem kicsi, se nem nagy, a nóta fordulatát követően éppen hozzánk való, meghatározhatatlan korú, félénk kutya jött elő hosszas nógatás hatására. A valósággal való szembesülés felülmúlta a fotó okozta első benyomásokat, Kockánál nem nagyon ismerhettünk esélytelenebb kutyát. Megitattuk, megetettük, s az úton szépen elfeküdve pihegett. Fáradt, kiéhezett és a világ iránti érdeklődését elveszített kutya volt.

Gondoltuk, hogy mint sok más esetben, a hiányzó külcsínyt fényesíti majd a belbecs. De Kocka nem akar egyszerű kutya lenni. Nem óhajt akárkinél bevágódni, nem igyekszik levenni senkit a lábáról. Neki már jó nálunk, így aki őt akarja, az minimum várja ki, amíg téli álmából felébred. Merthogy Dr. Dobó Kocka a nap 24 órájából hozzávetőlegesen 23-mat alvással tölt. Háboríthatatlanul. Naponta néhányszor nagy kegyesen hajlandó kilátogatni, hogy kézjegyével ellássa a kert bokrait, aztán visszakocog és ha épp nincs mit enni, már alszik is tovább. Ebből gondoljuk, hogy a korábban becsült középkor nem annyira az életkora, mint a származási ideje. :)

Kocka, ha mormotasága nem lenne elég, mufurc is. Vagyis olyan magának való. Mormog, ha valami nem tetszik neki, mormog, ha közel mennek a kutyák, mormog, ha reggel van és mormog csak úgy is, a rend kedvéért. Már amikor nem alszik. Benn a melegben természetesen.

Szóval innen indulunk és ez nem lesz jobb. Úgyhogy ezekkel a paraméterekkel próbálunk neki rutinos, humorérzékkel is megáldott, esztétikailag nem túl nagy igényű, de a kutyatartásban is inkább a kihívásokat kereső gazdát felkutatni. Ha van valahol ilyen, az feltétlenül jelentkezzen. Dobó Kocka mind a száz évével (ki tudja, hogy valójában mennyi), minden drhouse-i kedvességével, oltva, chipezve, ivartalanítva várja egyetlenének jelentkezését az info@futrinkautca.hu e-mail címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://futrinka-alap.blog.hu/api/trackback/id/tr532546960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása